Они су одиграли тениски меч на трећем терену славног тениског комплекса, у сусрет Вимблдону који креће почетком наредног месеца. Федерер је био џентлмен те је похвалио принцезино тениско умеће која га је изненадила тиме што је у сјајној форми.  

Меч је одигран на терену где је Федерер пре више година освојио прву титулу на Вимдлбону пре тачно 20 година. То је за Роџера био први гренд слем, док их је до краја каријере освојио још 19.

- Мислим да је то било на линији. Невероватно! - рекао је током меча Федерер који се прошле године повукао из света професионалног тениса, пише Дејли мејл.

 

 

- Сви савети о мом сервису били би од велике помоћи - истакла је Кејт Милдтон, док јој је Швајцарац поручио: "Сервис је добар".

Прави повод њиховог меча било је скретање пажње на рад девојчица и дечака, сакупљача лоптица током турнира.

Фото: Танјуг/АП

 

- Вимблдон је познат по својим невероватно професионалним дечацима и девојчицама са лоптом - истакла је Кејт.

Сваке године око 1.000 деце узраста од 11 до 13 година из школа у близини Вимблдона учествује на тренинзима, од којих четвртина буде одабрана да учествује на турниру. 

Кејт је то нагласила на почетку, а славном тенисеру, чим су се срели, поручила је да га је лепо видети поново.

Фото: Танјуг/АП

 

Подсетимо, Кејт Милдтон пратила је претходних година бројне мечеве Роџер Федерера на такмичењу у Лондону. Кејт и Федерер требало је да учествују у хуманитарном тениском дану прошле године, али се принцеза повукла након краљичине сахране. 

Федерер је пријатељ Краљевске породице и Мидлтонових, а чак је присуствовао и венчању Кејтине сестре Пипе и Џејмса Метјуза 2017. године. 

Фото: Танјуг/АП

 

Овогодишњи Вимблдон почиње трећег јула, а титулу брани Новак Ђоковић, српски тенисер и светски број један. Новак ће покушати да освоји овај турнир осми пут и тако обори свој рекорд по броју освојених гренд слемова. Подсетимо, Новак је тренутно на броју од 23 трофеја са најјачих тениских турнира, док Надал има 22 освојена гренд слема.  

Фото: Танјуг/АП

 

БОНУС ВИДЕО:

НИКОЛА ЈОКИЋ ЈЕ ПОНОСАН: Коњ српског НБА аса освојио "Суботичку миљу"

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".