Време у Србији

После подне на северу и западу очекује се јаче наоблачење са кишом и пљусковима, падом температуре, појачаним северозападним ветром и локалном појавом непогода са градом и већом количином падавина за кратак временски период.

Ветар слаб и умерен јужни и југоисточни, по подне на северу у скретању на северозападни и у појачању.

Најнижа температура од 16 до 24 степени, а највиша дневна од 33 до 36 степени.

Време у Београду

У Београду претежно сунчано и веома топло. Увече и у току ноћи ка суботи доћи ће до јачег пролазног наоблачења са кишом и пљусковима са грмљавином, појачаним северозападним ветром и падом температуре.

Локално су могуће и непогоде у виду града и веће количине падавина за кратак временски период. Ветар слаб и умерен јужни и југоисточни, увече у скретању на северозападни и у појачању.

Најнижа температура око 24 степена, највиша око 36 степени.

Време наредних дана

Према прогнози за наредних седам дана, у Србији се за викенд очекује променљиво време, на северу суво, у осталим крајевима местимично са кишом и локалним пљусковима са грмљавином.

Од понедељка претежно сунчано и постепено топлије, у среду ујутро и пре подне на северу Србије уз пролазну облачност местимично су могући киша или краткотрајни пљускови са грмљавином, док се до краја периода појава изолованих пљускова очекује понегде у брдско-планинским пределима.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".