Млада манекенка која је изгубила живот, била је једно од најпрепознатљивијих лица које смо могли видети на насловним страницама часописа и заштитно лице познатог кекса.

Тијана је преминула 2011. године са само тридесет година од сепсе после четири дана битке за живот. 

-Тијана је била велики професионалац, омиљена међу колегама, сви су волели с њом да раде. Пропутовала је цео свет, снимила више од 20 реклама у Србији, радила и у Енглеској, Кини, а била је и заштитни знак Института за трансфузију крви у акцији: "Твојих пет минута, нечији цео живот" рекла је тада Мина, власница модне агенције у којој је Тијана била.

Фото: Сцреенсхоот

 

Манекенка је отишла код зубара, па је после тога добила сепсу. 

- Тијану је болео зуб. Отишла је код свог стоматолога, који јој је рекао да не сме да се усуди на интервенцију јер је боловала од системског лупуса и имала је ранице по устима. Моја ћерка је потом отишла на Стоматолошки факултет, где су јој поправили зуб, а онда је све кренуло наопако - испричала је тада Тијанина мајка Гордана бришући сузе за Свет. Након поправке зуба, Тијана је добила температуру, а потом је изгубила битку.

Иза себе је оставила једногодишњег сина и супруга коме је јако дуго требало да прихвати да његове жене више нема. 

Како су медији тада писали, Тијана је боловала од системског лупуса и лако је могло да дође до инфекција због рана у устима.

- Инспекција је утврдила да ниједан лекар није одговоран за њену смрт. Она је, након што је добила високу температуру, сувише касно затражила медицинску помоћ и, нажалост, спаса јој није било - речено је из Министарства здравља.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: