Пацијент М.Е. (37), како наводе у овој здравственој установи, примљен је са опектоинама обе шаке, и после указане прве помоћи, њега је прегледао специјалиста пластичне хирургије као и ОРЛ спацијалиста, а због сумње на инхалациону опекотину предложена је хоспитализација на Институту за плућне болести у Сремској Каменици.

- Пацијенткиња П.Б. (72) примљена је са повредама у виду опектоина, те је након указане прве помоћи и дијагностике, упућена на пнеуумофизиологију Института за плућне болести у Сремској каменици ради даљег третмана  - наводи Синиша Кнежевић, портпарол Клиничког центра Војводине.

Трећи повређени З.Н. (24) примљен је са опектоинама трећег степена на лицу,  поглавини, трупу, рукама и ногама, опекотине заузимају око 90 површине тела. После комплетне дијагностике, примарне хируршке обраде и превијања опечених површина, пацијент је смештен на Клиници за анестезију и интензивну терапију  КЦВ ради даљег лечења.

Експлозија  плинске боце, подсећамо,  догодила се у недељу око 17.30 сати, интервенисале су три медицинске екипе Завода за хитну медицинску помоћ који су повређене траснпортовали у Ургентни центар, као и ватрогасци.

БОНУС ВИДЕО:

ПРОДУЖЕН ПРИТВОР БРАЋИ ОСУМЊИЧЕНОЈ ЗА ТЕШКО УБИСТВО : Мистериозна смрт жене из Јагодине

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".