Мушкарацу В. В. (54) из Смедерева је данас одређен једномесечни притвор због основане сумње да је извршио кривична дела убијање и мучење животиња у стицају са неовлашћеним бављењем одређеном делатношћу.

Осумњиченом се на терет ставља да је у дужем периоду злостављао и мучио псе, који су затечени у веома лошем општем стању. Прегледом веретирана констатоване су бројне повреде, као и ожиљци у пределу глава паса, а који настају приликом борби паса.

Након саслушања, осумњиченом је одређен притвор до 30 дана, због бојазни да би могао поновити кривично дело, као и да би боравком на слободи могао да утиче на сведоке или уништи релевантне доказе.

Осумњичени мушкарац из Смедерева је пре хапшења редовно на друштвене мреже, Фејсбук и Инстаграм, објављивао фотографије питбулова са ранама од борби. Такође, према речима упућених у случај, обавештавао је своје виртуелне пријателеје и о томе када ће се одржавати борбе, позивао их да се кладе и гледају исте.

- Сликао је и како тренира псе, многи су били јако мршави, имали су ране по глави. Он је поносно позирао крај њих. Сликао је чак и неку справу металну, за коју су пси били везани - препричавају извори шта се могло видети на профилима на друштвеним мрежема, који су припадали, како се сумња, В. В. из Смедерева.

- Услови у којима су ови пси држани су најблаже речено нехумани - додао је извор.

Иначе, како је саопштило Основно јавно тужилаштво из Смедерева, код В. В. је пронађено 15 керова, који су прегледани од стране ветеринара и збринути су.

(Курир.рс)

БОНУС ВИДЕО: