Откако је седамдесетих година прошлог века изграђен овај блок солитера, фасада ни на једном није санирана. Пре два месеца, догодио се сличан инцидент када је пала једна мања тераса али тада, као ни у уторак, није било повређених. Према речима Душана Јовановића, управника зграде са које се обрушила тераса, станари немају новца да плате обнову фасаде солитера од 17 спратова.

- Када су нас из Општине позвали на разговор, рекли су нам да ће нам помоћи колико могу, чак и више од тога - прича управник Јовановић. - Међутим, на састанку нам је речено да Општина може једино да убрза рад грађевинске инспекције, али да ми сами морамо да скупимо новац за обнову. Разочарани смо, јер ми немамо толике паре да санирамо фасаду.

Јовановић сада чека да добије извештаје грађевинске инспекције и ЈП "Градско стамбено", после чега ће се окупити сви станари и одлучити шта ће даље.

- Мораће да се ради цела зграда, не можемо да крпимо део по део јер је већ све дотрајало и питање је шта ће се следеће обрушити. Не смемо да ризикујемо да неко страда следећи пут. Фасада је једна од најскупљих ставки када се било шта зида. Немамо представу колико би ово могло да кошта, али процењујемо да би могло да буде између 150.000 и 200.000 евра. Ми тај новац немамо.

Радници које је ангажовало "Градско стамбено" јутро после инцидента постављали су високу и тешку ограду како би обезбедили простор, јер постоји опасност од урушавања дотрајале фасаде. У оштећеном стану на 11. спрату живи једна старија жена и она је неповређена, а комшије сада брину о њој.

(Новости/С.В.)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".