Шведски фудбалер балканског порекла важи за од омиљених јавних личности, са невероватним смислом за хумор и одличном формом у којој се налази током целе играчке каријере. Можда је Златан (41) јуче окачио копачке о клин, али још дуго ће бити фит због свог начина исхране.

Исхрана славног фудбалера састоји од белог меса, свежег воћа и поврћа, али допушта себи и сушену говедину, брезаолу.

Међутим, избегава сву замрзнуту храну, чак и сладолед, док тестенину једе у ретким приликама, преноси Дневник хр.

Фото: Профимедиа

 

Ибрахимовић једе само нерафинисани шећер, а нарочито обраћа пажњу на количину оброка. Изузеци ипак постоје, пишу италијански медији, а преноси хрватски портал.

У питању су "награде" током лета или након утакмица. Једна таква награда је пица или јело по избору једном недељно. Али и у тим ситуацијама јако пази на количину хране коју уноси, а пржене намирнице и десерти су строго забрањени.

 

 

Фудалер води рачуна и о квалитету хране коју једе.

Љутио се због воћа и поврћа

За њега се везује још једна кулинаркса прича па се тако "приповеда" да је био јако љут када је стигао у ПСЖ због тога што у клупској кухињи није било довољно свежег воћа и поврћа за играче. А својевремено је изјавио да му је тешко да додатно смрша јер има само осам одсто масноће у телесној маси.

 

 

Ибрахимовића је наставка каријере могла да кошта повреда колена, а његов слуај у светском фудбалу није баш тако редак, гледано из угла година јер се граница за играње у фудбалу озбиљно помера, што је не тако давно било незамисливо. Пример је и Кристијано Роналдо који у 37. активно игра као некада.

 

 

Подсетимо, Ибрахимовић је синоћ завршио играчку каријеру, поручивши навијачима Милана да је време да се опрости од фудбала.

Уочи утакмице последњег кола Серије А против Вероне било је најављено да ће 41-годишњи Ибрахимовић напустити екипу Милана по истеку уговора у јуну. Италијански медији су писали да је Монца заинтересована да му понуди нову улогу у Серији А, али је уместо тога потврдио да ће заувек окачити копачке о клин.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AC Milan (@acmilan)

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AC Milan (@acmilan)

 

После победе од 3:1 одржана је специјална церемонија њему у част, играчи су му направи почасни шпалир док је излазио на терен. Ибрахимовић се борио да задржи сузе, пре него што је узео микрофон и поручио: "Дошло је време да се опростим од фудбала, али не и од вас".

Он је касније на конференцији за новинаре открио да нико није знао да ће саопштити велику вест.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AC Milan (@acmilan)

 

- Чак ни моја породица није знала, јер сам желео да сви то чују у исто време. Осећао сам се као зомби, нисам се шалио, нисам причао. Пре само три месеца осећао сам панику од идеје о пензији, али данас је прихватам и осећам се спремно - рекао је Ибрахимовић.

БОНУС ВИДЕО: 

Журка на Чаиру након опстанка у Суперлиги Србије

(Стил/Дневник.хр./Блиц Жена)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".