Вест о смрти легендарног Маринка Роквића потресла је регион, а певач је преминуо у 68. години после борбе са раком панкреаса.

Фото: АТА имагес

 

Маринко је иза себе оставио бројне хитове, али оно што је мало познато да је један од највећих хитова био посвећен њему, али је песму Роквић одбио, те ју је прославио Мирослав Илић.

Драган Александрић, један од најплодоноснијих аутора на простору бивше Југославије написао је преко 6000 песама за скоро сва велика имена народне музике, а многим певачима су управо његови хитови обележили каријере.

Фото: Предраг Митић

 

Током своје каријере дуге преко 50 година истиче да је радио много и да је попут кројача увек умео да нађе "праву меру" и тачно процени ко би ту песму најбоље изнео, али признаје да певачи често немају тај осећај те да често не прихвате хитове који су им намењени.

- Маринко Роквић је много грешака направио. Нудио сам му "Луцкаста си ти" а њега је то асоцирало на лудост, па је на крају узео Мирослав Илић коме сам нудио "Потражићу очи нешто зеленије" а он је рекао како то није за њега - испричао је композитор својевремено.

 

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Nportal.rs".