Према сазнањима Информера, возач таксија је до детаља описао како је Блажић улетео у његов аутомобил и уз претње му наредио да га одвезе до Вињишта у Крагујевцу, где је и ухапшен.

- Саслушање је трајало више од сат и по времена. До детаља је испричао све што му се десило кобне ноћи, када је у његов "форд" упао помахнитали Блажић. Након саслушања, он није желео да прича са новинарима јер је у страху од породице осумњиченог Блажића - наводи извор Информера из истраге.

Подсетимо, Блажић је након крвавог пира који је починио у селима око Младеновца, на наплатној рампи код Малог Пожаревца улетео у такси возило у којем се налазила девојка која га је слагала да је трудна, како би је поштедео. 

Храбри таксиста, успео је да убеди Блажића да пусти девојку, након чега га је одвезао у Вињиште код Крагујевца, где је масовни убица и ухапшен.

Подсетимо, Блажић је започео покољ 4. маја увече у Малом Орашју, убивши без икаквог повода Марка Митровића (18), затим Лазара Миловановића (20) и његовог рођака Александра М. (17), као и Немању Стевановића (21) и малог Николу М. (15).

Још шесторо младих је тешко ранио. Затим је у Дубони ранио четворицу мушкараца који су поправљали капију, а онда је 500 метара даље, у школском дворишту, ликвидирао Далибора Тодоровића (25), као и полицајца Милана Панића (22) и његову сестру Кристину (19).

Фото: Д. Миловановић

 

Уследила је драматична потера за Блажићем, у којој је учествовало више од 600 полицајаца, и он је наредног јутра ухапшен у кући свог деде по мајци у Вињишту код Крагујевца.

Фото: Н. Живановић

 

Занимљиво је да је приликом хапшења буквално цвилео и молио специјалце да га не бију.

БОНУС ВИДЕО:

ТРИ БЕЛА КОВЧЕГА: Дубона се опрашта од своје деце

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".