- Ангажоване су све расположиве снаге у делу обале и приобаља где су последњи пут виђени. Рониоци користе и сонаре, а претражује се и читава околина. На Дунаву је тренутно веома висок водостај за ово доба године и јака је водена струја, што нам додатно отежава посао - објашњава Грцић.

Локална самоуправа координира акцијом у којој је укључено на десетина припадника МУП, Хитне помоћи, ватрогасаца и ронилаца, а реком патролира и служба "Војводина шума".

- Наглашавамо да ће се потрага наставити, у нади да ће дечаци бити пронађени. Овом приликом упућујемо апел свим грађанима да приликом боравка на реци буду додатно опрезни и да посебно узму у обзир висок водостај Дунава - саопштила је Општина Апатин.
Весели и добри дечаци у понедељак по подне отишли су да се играју крај Дунава и од тада им се губи сваки траг. У близини Кајак клуба су пронађене њихове ствари и бицикли, тако да је потрага за њима кренула одатле.
- Било је топло, претпостављамо да су хтели да се сквасе мало и да су упали у воду. Сви се надамо да ће их пронаћи живе - рекла нам је једна рођака.

Породице моле све оне који су видели дечаке или имају неке информације да се јаве на телефон 061-1476221 или у полицијску станицу.

Апел породица

Апатин је данас облепљен плакатима са сликама несталих малишана. Најближи моле све који имају неку информацију о њиховом кретању током понедељка да им се јаве.

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".