Лажна лична карта издата му је у Митровици. Њега је тамошња полиција зауставила ради контроле када им је на увид дао лажна документа. Убрзо је утврђено да су документа фалсификована и да је заправо у питању Срђан Јуришевић и да је Црна Гора за њим расписала међународну потерницу.

На питање "Дана" о детаљима хапшења Јуришевића ковоска полиција одговорила је сапштењем које су издали дан раније и којим су само потврдили хапшење осумњиченог. Тамошње министарство правде није одговорило на наш упит о евентуалном поступку екстрадиције.

Јуришевић је у полицијским евиденцијама означен као припадник "кавачког клана", а потражује се ради суђења по оптужби да је део криминалне групе која стоји иза убиства Николе Станишића на Ловћену. Станишић је словио за припадника ривалског "шкаљарског клана".

Фото: Архив Новости

 

- Након вишемесечне интензивне и континуиране размене оперативних података, спроведене између надлежне јединице Сектора за борбу против криминала Управе полиције са надлежним службама Косова, а у оквиру циљане потраге, данас је на територији Косова лишен слободе С.Ј. (40), држављанин Црне Горе. Он се на територији Косова скривао под лажним идентитетом - саопштено је из Управе полиције.

Оптужницом Специјалног државног тужилаштва на терет су му стављена кривична дела стварање криминалне организације и тешко убиство.

Фото: Друштвене мреже

 

Специјално државно тужилаштво подигло је раније оптужницу против једног од наводних вођа "кавачког клана" Слободана Кашћелана (58) и његове тринаесточлане групе који су окривљени за тешко убиство Николе Станишића.

Убили "шкаљарца" док се молио

Поред Кашћелана, на оптужници су се нашли и наводни вођа "кавачког клана" Радоје Звицер (49), затим Радоје Живковић (35) из Никшића, Милан Вујотић (39) из Подгорице, Драган Кнежевић (40) из Котора, Владимир Вучковић (45) из Никшића, Срђан Јуришевић (48) из Тивта, Здравко Перуновић (45) из Никшића, Милош Радоњић (45) из Котора, Дарко Прелевић (30) из Пљеваља, Александар Драгићевић (35) из Подгорице, Зоран Кажић (45) из Подгорице и Милан Кнежевић (43) из Подгорице.

У оптужници за злочин на Ловћену наведено је да су на колском путу према тврђави Врмац Станишића из заседе пресрели Вукчевић, Јуришевић и Радоњић, након чега су га ударили металном шипком по глави и оборили на земљу, а потом везали канапом. Везаног су га, наводно, убацили у "БМВ" и по унапред направљеном плану кренули према Његушима.

Фото: Друштвене мреже

 

Према оптужници, по упутству Кашћелана, чланови групе одустали су од пута ка Његушима, па су се вратили у место Мирац. Ту је дошао Кашћелан са Перуновићем, након чега је, како се сумња, настављена тортура над Станишићем.

– Скинули су му сву одећу, а потом под батинама од њега тражили да им открије за кога ради, где су штекови и оружје "шкаљараца". Када су му у ноћи између 2. и 3. августа саопштили да ће бити убијен, Станишић их је замолио да му дозволе да се помоли. У тренутку док се молио, егзекутори су у главу Станишића испалили више хитаца, од којих је на месту преминуо. Јуришевић и Кашћелан су се потом вратили у Котор, где је Јуришевић узео припремљен комби у који је сместио мотоцикл Станишића и одвезао га у непознатом правцу – наводи се у судским списима.

БОНУС ВИДЕО:

КАТАСТРОФА ИЗ ВАЗДУХА: Снимци из дрона приказују размере поплава у Италији

(Дан.цо.ме)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".