Комуналној крчкој компанији "Vecla" омогућено је увођење система наплате тушева на јавним плажама, јавља Нови лист. Одборници Градског већа Града Крка су на овонедељном заседању разматрали предлог Одлуке о давању сагласности на Опште услове пружања услуге коришћења јавних тушева на градским плажама.

Том одлуком компанији "Vecla" омогућено је увођење система наплате тушева на јавним плажама, и то по цени од 20 центи за полуминутно коришћење тушева, преноси Индекс.хр.

Како је одборницима рекао директор "Vecla" Данко Милохнић системима наплате овог лета биће обухваћено шест тушева на градским купалиштима.

Фото: А. Станковић

 

- Као једини и искључиви разлог враћања наплате он је навео велики скок у потрошњи воде, до којег је последњих година дошло након што су због немогућности фискализовања њихових дотадашњих "жетоњера" до тад постављени уређаји за наплату морали да буду стављени ван функције. Тушеви ће сад бити опремљени уређајима којима се свако њихово коришћење евидентира код надлежних институција, а наплата нема финансијских, односно профитних мотива већ искључиво жељу да се смањи непотребно и неконтролисано трошење воде, а тиме и угрожавање животне средине - рекао је Милохнић.

БОНУС ВИДЕО:

КАТАСТРОФА ИЗ ВАЗДУХА: Снимци из дрона приказују размере поплава у Италији

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".