У Специјалном суду у Београду данас се наставља суђење организованој криминалној групи Вељка Беливука која се крила иза навијачке групе "Из принципа".

Ова криминална група се терети за најтежа кривична дела, а за данас је планирано да сведок-окривљени настави са одговарањем на питања.

Суђење Вељку Беливуку, Марку Миљковићу и осталим оптуженим припадницима њихове криминалне групе, одржава се пред Специјалним судом у Београду, а биће настављено данас и наредна три дана.

На последњем рочишту Марко Миљковић је постављао питања бившем пријатељу и куму Николи Спасојевићу који га је оптужио за бројна убиства. Спасојевић је детаљно објаснио шта се све дешавало али и навео да је све радио јер је био у страху Миљковића и Беливука. Последње иИспитивање, окривљеног сведока протекло је у напетој атмосфери, током које је морала да реагује и судија.

Иначе, одбрана је најавила да ће још три радна дана постављати питања и износити примедбе на исказ сведока сарадника Николе Спасојевића, а да ће трећег дана суђења које је заказано за 15., 16., 18. и 19. мај бити позвани оштећени И. С, који је према оптужници силован на стадиону Партизана. Потом ће бити саслушани и чланови породица седморо убијених у Ритопеку.

Судско веће је након последњег рочишта одржаног у Специјалном суду, а у договору са браниоцима, одредило да наредна три рочишта буду резервисана за испитивање окривљеног - сведока Николе Спасојевића.

Миљковић испитивао свог кума

На последњем одржаном рочишту, Миљковић је испитивао свог кума - Николу Спасојевића.

Питања је свом куму постављао везано за убиство Властимира Милошевића, за убиство Горана Михајловића, али и Горана Величковића. Такође, Спасојевић је на питања Миљковића одговарао и везано за убиство Александра Глигоријевића званог Пуки. Спасојевић је сведочио и о фото документацији.

Током последњег рочишта, за говорницу је изашао и Вељко Беливук који је "замолио судију да се суди по закону".

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".