Душка Вучинић један је од симбола Евровизије, бар кад је Србија у питању, а овај статус је заслужила због својих оштрих, често и саркастичних коментара приликом преношења овог престижног догађаја.

Годинама уназад публика у Србији готово да не може да замисли Евровизију без препознатљивог гласа из коментаторске собе, одакле се преносе дешавања с велике евровизијске сцене.

Фото: Б. Данилов

 

 

Душка својим често оштрим коментарима из године у годину лудо забавља домаћу публику, а изузетак није био ни ове.

Мада није лако издвојити њене најурнебесније коментаре, ми смо покушали да направимо компилацију Душкиних најзабавнијих коментара с велике финалне вечери Евровизије.

- Ја не знам како вама делује, али мени изгледа је као да је у соларијуму, па се бори да подигне горњи део и да изађе из њега - рекла је Душка након наступа шведске представнице, Лорин, чији се наступ састојао из плафонског ЛЕД екрана.

Фото: Јутјуб принтскрин/Eurovision Song Contest

 

 

- Марко ме је убедио да је ово права љубавна песма, изломи ми срце човек - искоментарисала је у свом стилу песму и наступ италијанског представника, Марка Менгонија.

Фото: Јутјуб принтскрин/Eurovision Song Contest

 

 

- Јес мало енергична песма, али да ли сте приметили ове плесаче који имају неприродно беле зубе. Међутим, не, то су штитници, пошто наступ представља боксерски ринг. Можда сте то сконтали пре мене, али ја сам тек данас - приметила је након наступа представника Финске.

- Чим се појави нека водитељка у грин руму, значи да је то нека захтевна сценографија и да ту морамо да купујемо време - открила је Душка гледаоцима мали телевизијски трик.

Фото: Јутјуб принтскрин/Eurovision Song Contest, AP Paul White

 

 

- У четвртак сам мислила да је неки светски дан шљокица, а сад већ мислим да је месец шљокица - рекла је Душка након наступа Аустралијанаца, чији су костими били у шљокицама.

- Мора да је мученик баш истрошен - рекла је за водитеља Грејема Нортона, који је ове године и водитељ и коментатор Евровизије.

Фото: Јутјуб принтскрин/Eurovision Song Contest

 

 

- До краја вечери ћемо видети ко ће дизати кредите и скупљати паре за организацију следеће године - рекла је у једном тренутку током вечери алудирајући на трошкове организације Евровизије.

- Не капирам баш овај мизансцен, али вероватно је то неки британски фолклор - рекла је током једног од јављања британске водитељке из грин рума.

- Представница Јерменије пева о љубави коју тек треба да упозна. Е, ово још нисмо чули - брутално искрено је констатовала.

Фото: Б. Данилов

 

 

- Да л' сте Рамштајн, Лорди, шта сте - зачуђено је поставила реторичко питање након наступа Немачке.

- Поново прича о евровизијског апликацији. Не знам како на вас делује овај атак на сваких десет минута, а вероватно ће још неколико пута да говоре о њој. Имам жељу да се растанем са својим телефоном. Правите буку и прави се бука - рекла је Душка након што јој је засметало што су водитељи свако мало током преноса подсећали на то да од ове године публика може да гласа и путем апликације.

Фото: Јутјуб принтскрин/Eurovision Song Contest

 

 

- Сад ми се чини да сценаристи мисле да смо ми у проблему с колективним памћењем, па нам понављају шта је било и шта ће бити нон-стоп, као да не умемо сами да пребројимо - рекла је у једном од подсећања тока вечери од стране водитеља у арени.

БОНУС ВИДЕО: