Мушкарац, који према наводима хрватских медија, ради у једној познатој компанији за обезбеђење, дошао је на врата школе коју похађа његов малолетни син. Веома нервозан, тражио је да разговара са одељенским старешином, међутим, добио је одговор од дежурне наставнице да не може ни са ким да разговара јер су у току настава и школске активности.

То му се није допало па је наводно у просторијама школе рекао:

- Е видећете ви Бога свога!

Изашао је из школе после седам минута са оружјем које му је све време било видљиво испод руке. Мирно се удаљио до службеног комбија са видљивим ознакама фирме за обезбеђење у којој ради. Медији наводе да су га у комбију чекала двојица колега из обезбеђења јер су током повратка у базу накратко скренули са руте због њега.

Школа је о свему обавестила полицију те је мушкарац ухапшен на кућној адреси. Ноћ је провео у полицијској станици, а како незванично преноси "Јутарњи" окидач за посету школи био је то што му се син наводно пожалио да му је другарица рекла да ће да га пребије.

- Та девојчица тренира борилачке вештине и због тога се мој мали плаши - правдао се наводно мушкарац у полицији.

Школа се није оглашавала док су из ПУ Загреба само кратко рекли да су у четвртак имали интервенцију и да је у току криминалистичко истраживање над једном ухапшеном особом.

Мушкарац ће вероватно бити кривично гоњен за претње смрћу јер су одмерили целокупно његово понашање и тежину изнетих мисли.

Из компаније за обезбеђења кажу да су упознати са хапшењем једног запосленог и да су га двојица радника у среду од 15.11 до 15.18 сати чекали у комбију испред школе јер им је рекао да је позван.

Послодавац ухапшеног осуђује сваки вид насиља и каже да је приведени обезбеђење тог дана наставио да обавља редовне послове, а у четвртак је уредно одрадио смену након чега је ухапшен.

(Јутарњи)

БОНУС ВИДЕО: