Према наводима из ОЈТ у Владичином Хану, случај се догодио у уторак пре подне у вртићу Чаролија, када је дете током игре потрчало за лоптом, а потом ударило у тврди предмет.

Дете је разбило главу, а случај је пријављен надлежним службама.

- Тужилаштво је наложило да се узму изјаве. Такође, догађај је пријављен и просветној инспекцији. Дечак је задобио лакше телесне повреде, а остале околности догађаја утврђујемо - каже Драган Николић, ОЈТ.

Дечаков отац Горан Нешић за Информер каже да су из вртића у уторак позвали његову супруги и казали јој да јој је син повређен у игри.

-Из вртића су казали да се дете саплело док се играло са другом. Тада је ударио главом о сто и има огреботину на глави. Жена га је одвела код лекара и он је сада добро- наводи Нешић.

Како објашњава и шестогодишњи син му је потврдио васпитачицине речи. Наш саговорник наводи да је свестан да је вртић "Чаролија" под лупом јавности због смртног случаја, када је дечак који га је похађао прогутао жир, а потом преминуо, али да он нема замерке на рад васпитача у овој предшколској установи.

-Будући да је мој син лакше повређен, сутра ћу га послати у вртић. Нема разлога да то не учиним. Све је под контролом - казао нам је дечаков отац.

Подсетимо, након незапамћене несреће у истом објекту крајем прошле године, само је суспендована једна васпитачица. Због кривичног дела "напуштање немоћног лица", и у току је поступак против ње пред ОЈТ.

(Информер)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".