Глумац Марко Јанкетић је за домаће медије говорио о последњој сезони хит серије "Убице мог оца". Како се поменуто остварење бави проблематиком порока који се зове коцка, наш глумац дао је свој суд и на ову тему.

- Кроз сваку сезону серије бавимо се различитим друштвеним темама. У шестој сезони то је била коцка. Наизглед непримећени проблем у нашем друштву, али видимо да коцкарнице ничу на сваком углу. Познајем много људи који имају проблем са коцком. Тиме су највише погођена друштва која имају проблем са егзистенцијом. Али, то није проблем који је везан само за сиромашне људе, често су зависници од коцке људи који имају новац. Под коцком подразумевам и кладионице - прича глумац за Информер.

Како је открио он је и сам раније посећивао кладионице, где је играо рулет.

Фото: АТА имагес

 

 

- Ишао сам у кладионице, али сам то радио онако симболично да бих тамо гледао неку утакмицу. Када сам био млађи волео сам да завртим рулет. Али, после пар пута, брзо сам се освестио јер ми је било жао да трошим новац на то, а тешко сам га зарађивао. Коцка је гора болест зависности него наркоманија и алкохолизам. Сада волим са друштвом да играм "тексас холд ем покер", а ко изгуби плаћа пиће целој екипи - каже Марко, па додаје:

- Прво треба забранити да коцкарнице буду близу школа. Није наше друштво једино заражено том болешћу. То је нешто што је у развијеним земљама Европе и у Америци веома популарно. Најбољи пример за то је Лас Вегас - каже Марко.

БОНУС ВИДЕО: