Лук Блек се у програм укључио директно из Ливерпула, где се тренутно налази српска делегација, а с њим је била и новинарка Душка Вучинић.

Њих двоје су носили црне мајице на којима је било исписано "ОШ Владислав Рибникар", а говорили су о томе како се порука његове песме "Само ми се спава", нажалост, поклопила са трагичним догађајима који су Србију завили у црно.

- Евровизија је весео догађај. За нас ове године није. Од прошле недеље смо искључиво фокусирани и у мислима са Србијом, са настрадилима и њиховим блискима. Срећом, организатори и остали учесници имају огромно разумевање за нас и нашег представника - започела је Душка.

Фото: РТС принтскрин

 

 

- Слажем се са Душком. Стварно су били дивни, показали речи подршке за Србију. Мислим да је било добро што су то урадили. Нама је у целом тиму много жао због догађаја који су се десили. Све наше мисли су са људима који су погођени овом трагедијом - додао је Лук.

- Кад си писао ову песму, сигурно ниси мислио на овако нешто, али она је више него интензивна овог пута, што додаје нову димензију твом учешћу - наставила је новинарка.

- Нисам срећан, порука песме је још раније говорила о страховима, немилим догађајима, али је много теже кад се деси нешто што је ближе вашем срцу, у Србији. Да не бих превише дужио, даћу све што имам да пренесем ту поруку која је нажалост актуелна код нас - рекао је Блек бришући сузе.

Фото: РТС принтскрин

 

 

Због трагичних догађаја Јавни сервис пренос Евровизије неће емитовати на првом, већ на трећем програму РТС-а, што је данас и саопштено јавности.

Лук Блек је иначе на церемонији отварања Евровизије на својој је плавој кошуљи имао црну тракицу у знак жалости према трагично страдалима у родној земљи.

Прво полуфинале Евровизије одржаће се сутра, 9. маја, када ће се српски представник и наступити, а финале је заказано за суботу, 13. мај.

БОНУС ВИДЕО: