Грађани који поседују нерегистровано оружје могу од данас до 8. јуна предати то оружје у било којој полицијској станици, за шта неће одговарати кривично, нити сносити било какве последице.Грађани који у том периоду предају нерегистровано оружје неће морати да доказују његово порекло, а у полицији га могу оставити сваког дана од 7.00 до 19.00 часова, саопштено је из Министарства унутрашњих послова (МУП).

Објаснили су да се то односи на све врсте оружја, на аутоматско као и свако друго, на минско-експлозивна средства, делове за оружје и муницију коју су грађани противправно држали.

Председник Србије Александар Вучић рекао је у недељу да од грађана очекује одговорност и замолио их да оружје не скривају и бацају, већ да га предају полицији.

Додао је да очекује да на тај начин полицији буду предати "милиони метака" и подсетио да неће бити казни за оне које то учине у наредних месец дана, али да ће након тога бити повећане казне за држање нелегалног оружја.

МУП је акцију предаје нелегалног оружја покренуо након два масовна убиства која су се догодила у селима код Младеновца и Смедерева, као и у београдској Основној школи "Владислав Рибникар", у којима је убијено 17 особа, а повређено више од 20.

БОНУС ВИДЕО

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".