Он је том приликом, проговорио о трагичним догађајима који су погодили нашу земљу, односно о масакру који се догодио 3. маја у основној школи "Владислав Рибникар" у којем је побијено осморо ученика и школски чувар, као и о масакру који се само дан касније догодио у Младеновцу, где је побијено осморо људи и више рањено.

Тада је открио како је изгледао његов долазак до оовог тепиха, као и везу текста његове песме са стравичним догађајима.

- Иако сам написао песму плашећи се оваквих догађаја и гледајући их у свету, нисам могао да замислим да ће се то десити баш овако близу наше земље и нашег срца. Жао ми је што је то постало истинитије него што је било у датом тренутку. Сви смо били јако потрешени. Ми смо чули баш у одласку на бину и тада нисам схватио шта се дешава, али сам се јако разбеснео на сцени - рекао је он, па наставио:

- Иако је Евровизија срећно место, увек је пуно музике и различитости, и треба славити те ствари, ми колико се год трудили не можемо ни да сакријемо колико нам је тешко због те ситуације. Ја се трудим да будем што професионалнији, па да одем на сва та дешавања због чега сам овде и дошао, али дефинитивно свима нама није до тих ствари. Као што сам и рекао, порука ове песме ми је битна, и битна је за овај догађај и надам да ће променити неке ствари код нас, и да ће се причати, али та прича свакако неће променити ништа што се тиче жртава и блиских људи. Надам се да ће се нешто променити у одређеном тренутку али тренутно сам и ја немоћан, али сигурно постоје стручна лица која ову ситуацију могу да доведу до нечег логичног.

Фото: АТА имагес

 

 

С обзиром на то да су страни медији имали интервјуе са нашим представником, као и да су се интересовали за трагедије које су се догодиле, Лука је открио која питања је најчешће добијао.

- Моги да кажем да су сви пуни разумевања, с обзиром на то да се атмофсера променила, као и начин говара и шале које ја правим у току интервјуа, просто нисам могао да извучем из себе никакву позитивну ноту. Могу слободно да кажем да су били баш пажљиви, да су баш говорили шта се догодило и драго ми је да сам успео да пошаљем поруку, јер бих ја то то свакако и природно урадио. Желео сам да се зна и да се чује за такву врсту трагедије за коју се надам да се никада више неће догодити.

- Ја не бих рекао да сам сада најпрофесионалнија особа на свету и да могу све да сакријем. Оно што сам могао да видим на снимцима са пробе јесте да је било доста беса. Не знам како то да објасним, али сада много више желим све ово да испевам, него што сам икада желео. Дошао сам ту, био сам изабран, то је негде била моја жеља и моја каријера, али сада већ стварно нисам сам.

Млада музичка звезда је открио коме ће бити посвећена изведба његове песме и полуфинални наступ.

- Као што би било и пре овог догађаја, буквално целој Србији и пре овога, али и Србији која наизмерно пати. Ја ћу дати све што могу да понудим, целу своју душу у тај наступ.

Српски представник Лук Блек и чланови делегације појавили су се са црним флором на кошуљама, те на такав начин одали почаст жртвама.

(Телеграф)