Одлазак посланика Хакија Абазија и Фатмира Хумолија, вишемесечно неучествовање у гласању посланика Дрите Милаку, као и породиљско одсуство посланица Саранде Богујевци и Тинке Курти, смањили су вец́ину у број посланика, преноси Газета експрес.

Шефица посланичког клуба Самоопредељења Мимоза Кусари-Љиља каже да постоје изазови унутар посланичке групе, а такође, упутила је критике опозицији због одбијања да испуни своју уставну обавезу да учествује у гласању.

- Две заменице су на породиљском одсуству, то су заменица Саранда Богујевци и заменица Тинка Курти. Сада наша посланичка група има 61 активног посланика који учествује у гласању и подржава владу у законодавним иницијативама, чак и онима са простом вец́ином. У ситуацији када посланик Самоопредељења касни или има неку обавезу или је на путу, доношење одлука постаје немогуц́е, јер опозиција одбија да изврши своју уставну и обавезну дужност, да учествује у гласању - каже Кусари-Љиља.

Шеф посланичке групе Алијансе за будућност Косова Бесник Тахири, каже за Косово прес да опозиција нема обавезу да прави кворум владајућој већини.

(Косово онлајн)

БОНУС ВИДЕО: