Шокантан снимак на коме се јасно види младић са зољом у рукама кружи друштвеним мрежама.

- Снимили смо их из аутомобила. Кроз прозор је држао зољу. Таман су пролазили крај полицијске станице - испричао је мушкарац који је забележио несвакидашњу сцену за локалне медије.

Из задарске полиције наводе да су младићи из аутомобила ухапшени и да су повезани са покушајем обијања банкомата и више пљачки викендица и цркве. Ухапшена су двојица младића из аутомобила, а накнадно је приведен још један. Ради се о 21-годишњаку и двојици малолетника. Против свих су поднете кривичне пријаве.

- Полиција је у понедељак у 3.25 сати примила дојаву како су у Сукошану у Улици Фрање Туђмана непознати починитељи провалили у банкомат. Полицијски службеници су изашли на место догађаја и утврђена су оштећења настала на вратима банкомата док новац није отуђен. Полиција је наставила са интензивном потрагом за починитељима. Истог дана око 14 сати на подручју Булевара у Задру лоциран је аутомобил сплитских регистарских ознака којим је управљао 21-годишњак док се као путник налазио малолетни хрватски држављанин, а који се доводе у свезу с почињењем кривичног дела. Возач и путник су доведени у службене просторије док је аутомобил превезен у круг полиције. Такође је због сумње у почињење кривичног дела у службене просторије полиције доведен још један малолетни хрватски држављанин. Током криминалистичког истраживања и уз налог надлежног суда у Задру претражен је аутомобил у коме је пронађен и одузет ручни бацач ракете без набоја - рекли су из задарске полиције.

Полиција је осумњичила младиће и за низ других кривичних дела.

Старијег младића и једног од малолетника полиција терети да су провалили у викендицу. Двадесетоједногодишњак се сумњичи и да је у Дебељаку провалио у цркву одакле је отуђио разно литургијско посуђе.

(24 сата)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".