До те мере је био решен да побије ученике да је на почетку смртоносног похода у радника обезбеђења испалио 15 метака, а затим наставио даље крвави пир. На крају се сам предао полицији.

Жена која је гледала све са терасе каже да је дечак након што је позвао полицију, ставио капуљачу на главу, спустио ранац између ногу и подигао руке, те тако сачекао полицију. Полиција га је касније, приликом хапшења прекрила јакном.

Иначе, према нашим сазнањима сваки наставник другачије је реаговао током инцидента, а наставница Француског је своју децу извела на другу страну након сто је чула пуцње у двориште и рекла им да имају час у природи.

Подсетимо, ученик основне школе "Владислав Рибникар" на Врачару убио је јуче осморо ђака те школе и чувара, док је ранио шест ученика и наставницу историје.

У Србији је проглашена тродневна жалост, а настава у свим школама у Србији почела је јутрос минутом ћутања, како би се одала пошта страдалим ученицима и запосленима у Основној школи Владислав Рибникар на Врачару. И поподневна смена почеће минутом ћутања.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: