Како се наводи у саопштењу тужилаштва, према Закону о малолетним учиниоцима кривичних дела и кривично правној заштити малолетних лица, К.К, је кривично неодговоран јер нема наврешених 14 година живота.

Оцу дечака одређено задржавање

- По налогу Вишег јавног тужилаштва у Београду оцу овог дечака В.К. (48) одређено је задржавање до 48 сати због сумње да је извршио кривично дело Тешка дела против опште сигурности - наводи се у саопштењу Тужилаштва.

Како се наводи, претходно су на лицу места увиђај обавили дежурни заменици јавног тужиоца Одељења за општи криминал и Одељења за малолетнике Вишег јавног тужилаштва у Београду, који су наложили да се у присуству радника Центра за социјални рад од Косте Кецмановића узме изјава и да се обави лекарски преглед, након чега ће Центар одлучити које ће мере из своје надлежности даље предузети.

Дечаку узета крв на анализу

- Такође је наложено да се од К.К узме крв ради токсиколошких анализа, како би се утврдило да ли је у време извршења кривичног дела био под дејством алкохола, наркотика, односно других психоактивних супстанаци. Испитују се све околности овог случаја, како је дошао до пиштоља, као и мотиви овог гнусног злочина - наводи се из тужилаштва.

Виши јавни тужилац у Београду Ненад Стефановић у своје име и у име целог колектива ВЈТ изражава овом приликом најискреније саучешће породицама настрадале деце и радника школе.

Пратите уживо дешавања након пуцњаве у ОШ Владислав Рибникар.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: