ЈЕДАН од возача аутобуса и две путнице, задржани су у болници после саобраћајне несреће која се у суботу у јутарњим сатима догодила у Мађарској, потврдио је за “Новости” Ненад Ћалић, власник сомборске фирме, чији аутобус је превозио 55 путника из Београда и Новог Сада, када се из још неутврђених разлога преврнуо њих троје су на хоспитализацији задржани због дијагностике.

Према Ћалићевим речима, 35 путника је после несреће наставило пут за Будимпешту, док се њих 15 другим аутобусом вратило у Србију. Реч је о петодневном аранжману у Будимпешти.

- Аутобус је био исправан, пре око месец дана је прошао технички преглед – каже Ћалић. – Несрећа се десила  непосредно пошту су прешли гранични прелаз, и сви путници у аутобусу су осигурани. Возач је возио брзином од 50, 55 километара на сат. Мађарске власти су, морам да истакнем биле врло коректне и предусретљиве, као и наша амбасада која је одмах понудила сву помоћ.

До несреће, на око два километра од места Кишкунхалас, према незваничним сазнањима, дошло је јер је теретно возило које је долазило у сусрет изненада прешло у супротну траку. Возач аутобуса је, како се претпоставља, због тога изгубио контролу над возилом, и аутобус је слетео с пута и преврнуо.

Према сведочењу појединих путника у аутобусу, на место несреће су брзо стигли ватрогасци који су извлачили путнике из преврнутог аутобуса. Како су објавили мађарски медији, у овој несрећи је повређено 15 људи, а међу њима и двоје деце.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".