Поред кривичног дела насиље у породици, Пашајлић се оптужницом терети и за кривично дело злостављање и мучење своје емотивне партнерке И. Л.

Застрашивао и вређао

- Окривљеном У. П. стављено је на терет да је током 2022. до 24. марта 2023. године безобзирним понашањем угрожавао телесни интегритет и душевно стање своје ћерке, малолетне оштећене, чиме је учинио кривично дело насиље у породици у стицају са кривичним делом злостављање и мучење које је учинио на штету емотивне партнерке И. Л. на тај начин што ју је у континуитету застрашивао, претио, вређао је и држао затвореном - наводи се у саопштењу Првог тужилаштва.

Како су навели даље навели, у току истраге против окривљеног, испитане су и мајка девојчице Н. Т., оштећена И. Л. и полицајска службеница ПС Палилула која је прва ушла у стан након пријаве да се у њему налази девојчица.

- Наложено је неуропсихијатријско вештачење, из чијег налаза произлази да је окривљени био урачунљив у време извршења кривичног дела, да је способан да учествује у кривичном поступку, као и да је исти завистан од употребе опојних дрога и од употребе алкохола - додало је тужилаштво:

Фото: Друштвене мреже

 

- Прибављена је медицинска документација која се односи на здравствено стање малолетне оштећене, прецизније документација која се односи на стање у ком је девојчица примљена на лекарске прегледе, као и у каквом здравственом стању се сада налази.

Полиција је након пријаве расписала потрагу за Урошем Пашајлићем који је ухапшен након четри дана бекства у кући свог пријатеља на Карабурми, где је лишен слободе. Након саслушања одређено му је задржавање до 30 дана.

- Тужилаштво ће за извршење сваког од наведених кривичних дела предложити суду изрицање максималне казне према окривљеном, као и изрицање мере безбедности обавезно лечење наркомана и обавезног лечења алкохоличара у складу са налазом и мишљењем судског вештака - стоји у саопштењу Првог ОЈТ где се наводи да ће истрага утврдити и да ли је Пашајлић имао помагача.

Фото: Новости

 

Фото: Новости

 

 

Лагао да је код стрине

Подсетимо, за стравичан случај сазнало се када је Пашајлићева партнерка И. Л. 24. марта, након петодневног заточеништва у стану у Боричи, у ком је живела са Пашајлићем 15 месеци и у ком ју је он држао закључану и тукао је, успела да побегне и оде у полицију. Полицајцима је испричала да ју је Урош данима тукао, претио јој и рекао јој "да због ње његова ћерка из првог брака нема шта да једе".

- Рекла је да је до тада мислила да Урошеву ћерку чува његова стрина, јер јој он то рекао. Међутом, током тортуре је схватила да је дете вероватно само у стану. Нажалост, то се испоставило као тачно - подсећа извор.

Фото: Друштвене мреже

 

Пропуст институција - истрага још није готова

Занемаривана девојчица је рођена 2015. и тада је дата у Дом за незбринуту децу, јер су се оба родитеља у то време лечила у Драјзеровој. У 2018. суд је доделио старатељство оцу, а вештаци су га проценили као подобног родитеља, док је мајка тада лишена родитељског права.

Фото: Н. Фифић

 

- Иако је од рођења на евиденцији Центра за социјални рад, допуштено је да дете умало умре од глади, само и закључано у стану. Девојчица није ишла ни у обавезно предшколско, а није кренула ни у први разред основне школе. Такође, никада није ишла код лекара, нити примала вакцине - подсећа извор и додаје да је Више јавно тужилаштво у Београду са полицијом и УКП покренуло истрагу како би се утцврдило ко је до надлежних институција направио пропусте.

Закључана у купатилу

Полицијска службеница која је отишла у стан у Миријеву по пријави И. Л. у свом сведочењу у Првом основном јавном тужилаштву у Београду, описала је у каквом је стању затекла девојчицу.

Фото: Новости

 

 Када смо ушли, у стану није било светла, али је светло било упаљено у купатилу. Врата купатила су била закључана са спољне стране и кључ је био у брави. Када смо отворили, из каде се промолила девојчица која није устала, већ се само придигла у седећи положај. На себи је имала јакницу са капуљачом, доњи део тренерке, одећа је почела да спада када сам је узела у наручје јер је била много мршава. У кади није било постељине, лежала је на некој крпи - изјавила је полицајка.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

ПИЈАН И ДРОГИРАН ПОКОСИО ЖЕНУ, ПА ПОБЕГАО: Пријепољац за воланом са 1,42 промила алкохола у крви

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".