Саобраћај се измешта на Кеј ослобођења и у улице 22. октобар и Вртларску улицу.

Радови ће трајати наредних 300 дана.

Председник ГО Земун Гаврило Ковачевић рекао је за Танјуг да ће се радови одвијати у неколико фаза, а да ће прва фаза обухватати деоницу од Улице Стевана Марковића до Давидовићеве улице.

Након тога у летњем периоду, у јулу и августу, радиће се сама раскрсница улица Николаја Островског, Стевана Марковића и Карађорђеве улице, како би биле реконструисане инсталације.

- Трећа фаза је потез од Давидовићеве улице до Мухара, очекујемо у наредних 300 дана по процени инжењера да ће фирма која је добила посао завршити радове - рекао је Ковачевић.

Фото: Н. Фифић

 

Нагласио је да ће то бити свеобухватна реконструкција која се односи на обнову саме саобраћајнице, водоводне и канализационе мреже, на измештање и заштиту постојећих електроенергетских објеката, телекомуникационих инсталација, топловода, гасовода, као и јавне расвете.

- Биће постављене и камене плоче да могу и слабовида лица да се крећу - рекао је Ковачевић.

Указао је да ће бити рађене не само саобраћајне површине, већ и тротоари.

Према његовим речима, биће изграђена и издигнута пешачка платформа на укрштању Господске улице са Главном, како би се у тој зони омогућило комфорније повезивање пешачког саобраћаја.

Измене линија градског превоза

Током извођења радова предметна деоница ће бити потпуно затворена за саобраћај, па ће возила са линија јавног превоза саобраћати на следећи начин:

Возила са линија 17 и 73 ће саобраћати улицама: у смеру ка Батајници – Александра Дубчека, 22. октобра, Вртларска, Угриновачка, Новоградска, Цара Душана и даље редовном трасом; у смеру ка граду – Цара Душана, Караматина, Кеј Ослобођења, Стевана Марковића, Авијатичарски трг, Александра Дубчека и даље редовном трасом.

Возила са линије 45 ће саобраћати улицама: у смеру ка терминусу „Земун (Нови град)” – Тошин бунар, Ивићева, Угриновачка и даље редовном трасом; - у смеру ка терминусу „Блок 44” – Угриновачка, Ивићева, Тошин бунар и даље редовном трасом.

Фото: Секретаријат за информисање

 

Возила са линије 83 ће саобраћати улицама: у смеру ка Батајници – Александра Дубчека, 22. октобра, Вртларска, Угриновачка и даље редовном трасом; у смеру ка граду – Угриновачка, Вртларска 22. октобра, Александра Дубчека и даље редовном трасом.

Возила са линија 84, 704, 706 и 707 ће саобраћати улицама: у смеру ка Батајници – Карађорђева, Авијатичарски трг, 22. октобра, Вртларска, Угриновачка, Новоградска, Цара Душана и даље редовном трасом; у смеру ка граду – Цара Душана, Караматина, Кеј Ослобођења, Стевана Марковића, Карађорђева и даље редовном трасом.

Возила са линија 703, 705 и 706Е ће саобраћати улицама: у смеру ка Батајници – Терминус „Кеј Ослобођења“, Марка Николића, Давидовићева, Главна,Цара Душана и даље редовном трасом; у смеру ка граду – Цара Душана, Караматина, Кеј Ослобођења, до терминуса „Кеј Ослобођења“.

Стајалишта

Привремено се укида стајалиште „Душанова” (шифра ст.#803) за линије 45 и 83 у Улици новоградска; привремено се измешта стајалиште „Угриновачка” (шифра ст.#805) за линије 45 и 83 у Улици новоградска, око 15 метара после постојеће позиције, односно испред кућног броја 31.

Возила ће на измењеним деловима траса користити стајалишта:

Линије 45 и 83: Новоградска – смер ка улици Филипа Вишњићева (стајалиште које у редовном режиму користе линије 81, 81Л и 85);

Линије 17, 73, 84, 704, 706 и 706: Угриновачка - смер ка улици Цара Душана (стајалиште које у редовном режиму користе линије 45 и 83).

Возила са линије 83 ће користити сва постојећа стајалишта на измењеном делу трасе осим стајалишта „Александра Дубчека” у улици 22. октобра – смер ка Улици Џона Кенедија (шифра ст.#312, стајалиште која у редовном режиму користе линије 15, 45, 81, 81Л и 85).

БОНУС ВИДЕО:

ПРВА ИЗЈАВА НАКОН ПОБЕДЕ: Тијана Богићевић победила на "Београдском пролећу"

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".