Баранин Веселин Веско Бујић (57) у поподневним часовима пронађен је мртав у аутомобилу у близини сутоморске плаже Штрбина, а полиција проверава околности под којима је наступила смрт, наводе Вијести.

Према првим подацима Вијести, Бујићево тело пронађено је око 17.30 часова.

Извор Вијести тврди да се проверавају прелиминарне сумње истражитеља да је реч о самоубиству тог Баранина, који је деценијама важио за безбедносно - интересантно лице.

Незванични извори саопштили су да је Бујићев син Огњен око 14.30 часова алармирао полицију...

На месту где је нађен аутомобил у којем је тело Бујића, у току је полицијски и увиђај Вишег државног тужилаштва из Подгорице.

Ко је био Веселин Бујић

Баранин Веселин Бујић, деценијама је важио за једног од наводних вођа барског криминалног клана, па је крајем августа 2013. године изашао из спушког затвора након што је стигло правоснажно решење о амнестији.

Бујић је био осуђен на две и по године робије због покушаја убиства и подстрекивања на убиство у покушају...

Некадашњи боксер "Морнара" још 90-их је био актер бројних обрачуна, а касније и мета покушаја ликвидације у лето 2008. године. Група око Николе Спасојевића је била оптужена да је скривала и користила изнајмљени стан, власништво Сафета Калића у Подгорици, како би се припремила за убиство Бујића.

Ликвидација је припремана због освете Бујићу, који је 2002. године ранио Спасојевића испод ока и оставио трајне последице. Ту припрему је осујетила полиција, али је оптужена група касније ослобођена.

Бујићев син Шћепан осуђен је на 20 година робије због убиства браће Љубомира и Дејана Гојачанина у фебруару 2013. године у Бару.

Неколико напада на Веселина Бујића

Име некадашњег успешног боксера "Морнара" Веселина Бујића одавно се налази на страницама црне хронике, преживео је више напада.

Почетком деведесетих, рањен је у ногу код хотела "Тополица" У лето 1996, на обали у Сутомору нападач којег је касније полиција ухапсила, испалио је више хитаца у његов ауто, а Бујићева супруга, тада је озбиљно повређена. Мета рафалног напада био је и 2005. године када је тешко повређен. На њега и његовог пријатеља Мирсада Луколића тада је пуцано из "ланче", која је касније пронађена запаљена на Суторману.

За већину ранијих напада на Бујића сумњичио се његов суграђанин Никола Спасојевић, за којег полиција сада верује да је близак браћи Дарку и Душку Шарићу. Бујић је оптуживан за два убиства у покушају, подстрекивање на убиство у покушају и тешко убиство у покушају, за које је правоснажно осуђен на 2,6 година.

Његови синови Шћепан и Огњен кренули су очевим стопана. Шћепан Бујић запрепастио је црногорску јавност 2012. године, убиством браће Љубомира и Дејана Гојачанина у билијар клубу "ОТТО".

За двоструко убиство које ни сам не пориче, старијем сину Веска Бујића суди се у Вишем суду у Подгорици, где је на једном од претреса управо тешко детињство повезивао са својим криминогеним понашањем. Веселин Бујић је у сведочењу на суђењу свом сину преузео на себе део кривице, због тешког детињства које су његова деца имала.

(Курир.рс/Вијести)

БОНУС ВИДЕО: