Л. С. (20) из банатског села Торак, у коју је два хица из ловачке пушке испалио њен невенчани супруг Јонел В. (26) док је у наручју држала њиховог двогодишњег сина, опоравља се у зрењанинској болници, у коју је примљена и оперисана након суботњег крваве породичне драме:

- Хвала Богу да је моја ћерка добро. Деца су видно узнемирена. Слабо шта осим млека једу. Најмлађи шестомесечни унук је код друге ћерке. Плаче. Недостаје му мајка – прича Хајналка.

Њена четворогодишња унука видела је кад је отац пуцао у мајку јер је била на улици. Потврђује да се Л.С. напатила са Јонелом:

- Четири пута га је остављала зато што је пио, свађао се. Мог садашњег супруга, Л.С. очуха, претукао је после једне расправе. Л.С. и он су били млади кад су се упознали и заволели, али се баш напатила у животу са Јонелом- неутешна је Хајналка.

У овом банатском селу код Житишта, мештани ни два дана од немилог догађаја не могу да схвате шта је Јонела нагнало да пуца на невенчану супругу и њихово дете. Оправдања за безуман чин нема, а о њему немају лепе речи. Кажу да је склон тучама, насиљу и алкохолу.

Подсетимо, Јонел В. се крио на једној фарми на периферији овог села, према Крајишнику, након што је пуцао у жену и дете, али се на крају предао полицији. Лишен је слободе због сумње да је починио кривична дела убиство у покушају и недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних направа.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО: