Након његове смрти, Џонсови посмртни остаци су се распали до те мере да његово тело није могло бити изложено у отвореном сандуку на сахрани. Породица Џонс наводи да запослени на крузеру "неопрезно, немарно и безобзирно" нису правилно бринули о његовим посмртним остацима и траже милион долара одштете и суђење пред поротом.

Колико људи умре на крузерима?

Између 2000. и 2019. године, било је 623 пријављених смртних случајева на бродовима за крстарење, према студији из 2020. године, објављено је у Међународном часопису за медицину путовања и глобално здравље. Огромна већина смртних случајева били су путници, показало је истраживање.

Џонсови посмртни остаци пронађени су у врећи унутар фрижидера за пиће, са интубационом цевчицом која се налазила у његовим устима, наводи се у судским документима. Његово тело се надуло због гасова који су последица распадања, а кожа му је постала зелена. Тело није чувано на одговарајућој температури.

- Џонс и његова супруга Мерилин кренули су на крстарење на Карибе када је он преминуо. Чланови посаде рекли су Џонсовој супрузи да на броду постоји радна мртвачница у којој ће бити похрањени остаци њеног мужа. Али мртвачница није исправно радила у време када је Џонсово тело било ускладиштено - наводи се у тужби.

37 смртних случајева од 2001. године

Када је брод пристао назад шест дана касније, запослени у локалном погребном заводу и заменик шерифа открили су тело човека у фрижидеру за пиће, према судским документима. Инспекција је открила да тело није било складиштено на температури која је одговарајућа да се спречи распадање. Породица у судским документима наводи да би, да су знали да мртвачница не ради, Џонсово тело изнела са брода у Порторику, где би било смештено у погребном заводу.

Породица тврди да је компанија "Селебрити крузис" одузела Џонсу "достојанство након смрти" и да ментална слика његовог распаднутог тела "никада неће нестати из њиховог сећања". У тужби се такође наводи да је било 37 смртних случајева на крузеру "Селебрити" од 2001. године.

(УСА тодаy)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".