Легендарни рокер нашао је други дом у Словенији са 28 година млађом Дубравком, а родни Чачак редовно посећује

- У Чачку има градски парк где сам одрастао, ту сам вежбао са првим бендом, скупљали смо се на клупи, та стаза се шири и назваће је по мени.

Бора Ђорђевић је већ неколико година уназад у срећном браку са Дубравком, с којом живи у Љубљани у Словенији, и истиче да је његово срце тамо где му је супруга, иако је одрастао у Чачку.

– Питање Љубљана или Чачак је због чувеног стиха: “Моје тело пошаљите у Чачак у Србију, у Љубљани оставите срце нека буде ту”, мој одговор је да су моје срце и моја љубав у Љубљани – рекао је Бора, ког смо питали да ли мисли да је љубав лепша у позним годинама.

Фото: АТА имагес

 

 

– Нисам експерт, мени је лепо, цео албум ми се зове “Љубав и смрт” и љубав увек побеђује – истакао је певач, те се дотакао најављеног албума.

– Готово је све, чекамо само да нађемо дискографску кућу која нема робовласничке уговоре, када направимо пристојан уговор, чућете. Има 11 песама и на ЦД-у ће бити две бонус песме - открио је Бора и додао:

– Стално смо на путу, последњи велики концерт је био у Чачку, било је око 10.000 људи, а пре неку ноћ смо распродали концерт у Крању за 350 људи, не бирамо, сви су концерти за нас довољно велики и значајни.

У такмичењима “Никад није касно” и “Звезде Гранда” има све више рок извођача, а Бора није најзадовољнији свима.

Фото: П. Милошевић

 

 

– Чини ми се да су такмичари “Никад није касно” увежбанији и артикулисанији од ове деце из “Звезда Гранда”, вероватно више раде на себи, шта знам – искрен је певач, чију је песму Лукас недавно препевао.

– Лукас је мој другар и драго ми је да пева моје песме, и ја бих радо певао његове. Нисам чуо његову изведбу. Мало је морбидно, али мени је његова омиљена песма “Лешће” – рекао је Бора и за крај открио како се осећа.

– Добро сам – кратко је одговорио певач.

Певач се присетио почетака у родном граду, када је са друговима свирао и певао у парку.

– У Чачку има градски парк где сам одрастао, ту сам вежбао са првим бендом, скупљали смо се на клупи, та стаза се шири и назваће је по мени, направиће малу сцену где ће клинци моћи да вежбају – рекао је Бора.

Певао сам са поломљеном петом

Бора је давно пред једну турнеју поломио пету, али му то није сметало да настави са наступима.

– Десио се мали малер, степенице су биле уз бину, и сломио сам пету. Отишао сам одмах у болницу, они несрећници тамо ни штаке нису имали, направили су неку лонгету, вратио сам се на бину и отпевао концерт. Болело је као ђаво, имали смо тада пет, шест наступа заредом, а ја сам примао инјекције на три сата. Један од концерата је био у Лондону, питали су ме у болници зачуђено да ли ми је важнија нога или концерт, рекао сам: “Концерт, наравно” – присетио се Бора.

(Блиц)