Као директни извршилац тог злочина осумњичен је јуче ухапшени Дражен Војводић (38). Он је данас приведен у Више државно тужилаштво у Подгорици и одређено му је тужилачко задржавање до 72 сата.

Тело Вујовића, који је наводно близак са шкаљарцима, пронађено је у суботу ујутру у насељу Штеке, надомак Подгорице. Тог двадесеттрогодишњака, показују прелиминарни подаци из истраге, погодила су четири од пет испаљених хитаца из ватреног оружја, након чега је његово тело запаљено.

Из Управе полиције Црне Горе саопштили су да је данас ухапшени Ђикановић осумњичен да је био саизвршилац и на терет му се ставља кривично дело тешко убиство у саизвршилаштву.

- Сумња се да је Д.В. 31. марта 2023. године  између 16.00 и 17.30 часова дошао по В.В. „голфом“ барских регистрарских ознака и одвезао га до места Штеке, где је употребом ватреног оружја – пиштоља марке „ЦЗ М57“ лишио живота, испаљујући у његовом правцу најмање четири пројектила.Након извршеног кривичног дела осумњичени се удаљио, да би после извесног времена опет дошао са другоосумњичениом Н.Ђ. и заједно су запаљивом тешношћу полили тело убијеног како би га запалили и тако уклонили доказе - наводи се у саопштењу.

Фото: Друштвене мреже

 

Полиција је претресом возила Д.В. пронашла пиштољ, који је је вештачен у Форензичком центру Управе полиције, као и многи други трагови који су изузети како са лица места овог кривичног дела, тако и из возила осумњиченог. Полицијски службеници су од више особа прикупили обавештења, више лица полиграфски тестирали као и изузели велики број видео записа са видео надзора.

Претресом просторија које користи Новица Ђикановић пронађена је и одузета  ловачка пушка и муниција, због чега му се на терет ставља и кривично ђело недозвољно држање оружја и експлозивних материја. У близини његове куће пронађен је мобилни телефон, за који је утврђено да је припадао убијеном шкаљарцу.

Вујовић се није јављао три дана

Вујовић се три дана није јављао породици, али они нису пријавили нестанак полицији, већ су покушавали да га пронађу.

Фото: Друштвене мреже

 

Инспектори су, међутим, неколико сати након што је 8. априла пронађено тело тада неидентификованог мушкарца, тражили од Вујовићевог оца да пође са њима на идентификацију

Тело Вујовића пронађено је у суботу ујутру у насељу Штеке, надомак Подгорице.

Тог двадесеттрогодишњака, показују прелиминарни подаци из истраге, погодила су четири од пет испаљених хитаца из ватреног оружја, након чега је његово тело запаљено.

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".