- Данас над северним пределима региона претежно сунчано и још мало топлије уз променљиву облачност, док ће над средишњим, а посебно источним деловима региона и даље бити повремене кише или пљускова, снег понегде преко 800 надморске висине. Дневни максимум у понедељак од +6 понегде над југоистоку до око +16 понегде на северу региона. Данас ће ветар бити слаб, док ће сутра бити умернен, на истоку региона повремено и појачан, северозападни - написао је Чубрило.

- Од уторка до четвртка увече мало до умерено облачно, и осетно топлије. Само је у ноћи ка среди могуће пролазно наоблачење понегде уз кишу али без битног утицаја на температуру ваздуха. Дневни максимум од +12 до +20, а у четвртак на истоку региона понегде и до око +25 степени Целзијуса. У четвртак крајем дана до западних, југозападних, а касније и средишњих делова региона стиже хладан фонт доносећи кишу, пљускове, и окретање вера на северозападни смер уз захлађење. Испред фронта ветар ће бити јужни, а дуж Јадана је могућ јак југо.

Киша и грмљавина

- У петак ће се хладан фронт премештати даље на исток доносећи кишу, грмљавинске пљускове уз окретање ветра на северозападни смер и захлађење те је преко 900 надморске висине могућа и појава снега. Дневни максимум у петак од око +6 на северозападу до око +16 на југоистоку региона где ће фронт стићи крајем дана - најавио је Чубрило.

 

 

Ново погоршање за време празника

- У суботу краткотрајна стабилизација уз променљиву облачност и дневни максимум од +10 до +16 степени Целзијуса, док је од недеље могуће ново погоршање уз кишу и пљускове над већим делом региона, а уследило би и ново, мање, захлађење. Стабилније и поново мало топлије време је могуће после 19. априла - закључио је метеоролог.

БОНУС ВИДЕО:

Шапић: Нова платформа јавног превоза по знатно нижим ценама

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".