- Окривљени је саслушан у тужилаштву где је изнео своју одбрану поводом наведеног догађаја. По предлогу тужилаштва, Виши суд у Нишу је окривљеном одредио притвор до 30 дана ради спречавања утицаја на сведоке и чињенице да је за наведено кривично дело прописана казна затвора преко 10 година, а његово извршење је узнемирило јавност - саопштило је Више јавно тужилаштво.

Према незваничним информацијама, В.В. је убио свог рођеног брата Б.В. ударцем секиром у главу.

Њихове комшије кажу да је се из куће најпре чула свађа и галама, а онда је за тренутак све утихунула, да би врло брзо чули како В.В. виче у дворишту: "Убио сам брата, убио сам брата".

Према речима комшија браћа су живела сама и одувек је било размирица међу њима, али је и поред тога старији брат пре два месеца гарантовао за млађег брата и на његово инсистирање отпуштен је из Специјалне болнице за психијатријске болести у Горњој Топоници.

- Млађи и старији брат су били суште супротности по карактеру. Млађи је био миран, тих и повучен, а старији је био агресиван, прави „кабадахија“. Још од основне школе је волео да буде главни у друштву, увек је први започињао свађу, умео је да буде насилан, а у средној школи је почео да користи наркотике. Читава породица је због њега трпела. Пре пар година Б.В. се замерио неким људима, вероватно због неплаћених дугова за дрогу, али су их ти људи помешали па су пресрели В.В. на улици и изболи га ножем - рекао је Нишлија који је желео да остане анониман.

Према његовим речима, вероватно због таквих односа у породици В.В. се све више повлачио у себе у на крају завршио у психијатријској болници.

- Не верујем да је планирао да убије брата, вероватно му је пукао филм. Врло могуће да је био и под дејством алкохола и јаких лекова за смирење. Чуо сам да је од пре неког времена доста пио, а да то није смео да ради због тих лекова. Трагедија је то што се догодило. Затворила им се кућа. Добро да су им родитељи раније умрли, не знам како би ово преживели. Они су били људи "на месту" - рекао је извор.

Комшиница Вацића Марина Стојадиновић казала је да јој се Б.В. жалио да његов млађи брат пије алкохол и јаке лекове, а то не би смео да ради.

- Он га је извукао из Топонице, на свој захтев, да му буде боље. Давала сам им храну пошто су им умрли и мајка и отац, било ми их је жао. Они нису никад дирали нас, мада је старији брат раније користио дрогу. Млађи брат био је психички лабилан. Долазио је на капију и тражио новац да би купио алкохол. Рекла сам му да хоћу да му дам храну, хлеб, а новац за алкохол никада. Он је у драгстору пио, задуживао се, али нисам очекивала да ће то тако да се догоди - изјавила је Стојадиновић.

Пре непуних годину дана Ниш је потресло такође братоубиство које се догодило у насељу Доњи Комрен. Милан Грујић (45) је ухапшен и суди му се за убиство рођеног брата Саше Грујића (52) у ноћи између 5. и 6. маја.

(Телеграф.рс)

БОНУС ВИДЕО:

"НЕ ДОЛАЗИТЕ КУЋИ, СВУДА ЈЕ КРВ, УБИО САМ БОБАНА": Детаљи братоубилачког убиства у Нишу (ВИДЕО)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".