Ветар слаб до умерен, северни и североисточни. Најнижа температура од 0 до 5, а највиша од 9 до 13 степени Целзијуса, саопштио је Републички хидрометеоролошки завод.

Време у Београду

У Београду ће ујутро у појединим деловима града бити краткотрајне магле.

У току дана очекује се умерено до потпуно облачно, повремено с краткотрајном кишом или локалним пљуском. Ветар слаб, североисточни.

Најнижа температура око 4, а највиша око 12 степени.

Изгледи времена за наредне дане

Према прогнози за наредних седам дана, у понедељак ће у већем делу Србије бити претежно облачно. Киша, а на планинама снег, биће чешћи на југу и југозападу Србије, док ће у осталим крајевима бити локална појава. У Војводини пре подне претежно сунчано.

У уторак ће бити променљиво време, уз смену сунчаних и облачних интервала с краткотрајном кишом. И у понедељак и у уторак ће дувати умерен, на југу и истоку Србије, као и на планинама повремено јак северни ветар.

У среду се очекује умерено облачно и суво. Дневне температуре ће бити у даљем постепеном порасту па ће средином наредне седмице достићи вредности од 15 до 20 степени.

Ново јаче наоблачење с кишом очекује се у четвртак крајем дана најпре на северозападу Србије, а у петак у свим крајевима уз захлађење и појачан северозападни ветар.

На планинама снег. У суботу се очекује престанак падавина, а у недељу поново киша, на планинама снег.

БОНУС ВИДЕО: