Утврђено је да је због техничке неисправности, како се наводи у саопштењу полиције, експлодирала гума на левом точку аутомобила винковачке регистрације, услед чега је 27-годишњакиња изгубила контролу над возилом и прешла у супротну саобраћајну траку, где је ударила у комби даруварске регистрације, којим је управљао 28-годишњак, који јој је долазио у сусрет.

- Двоје деце, које је на задњем седишту аутомобила превозила 27-годишњакиња, нису били везани сигурносним појасевима па су услед удара испали из аутомобила кроз ветробранско стакло и пали у одводни канал, приликом чега је једно дете задобило тешке телесне повреде опасне по живот, а друго тешке телесне повреде. Деца су превезена у КБЦ Осијек на даље лечење. У саобраћајној несрећи тешке повреде задобила је и 27-годишњакиња, док су 31-годишњи сувозач у њеном аутомобилу и 28-годишњи возач комбија лакше повређени, наводи се у саопштењу.

Алкотестом који је урађен код оба возача није утврђена присутност алкохола у организму, казали су из полиције.

Против 27-годишњакиње полиција ће поднети кривичну пријаву надлежном државном суду због сумње у извршење кривичног дела изазивање саобраћајне несреће у саобраћају.

Због истражних радњи које се спроводе на деоници пута Андријашевци-Ретковци саобраћај је био обустављен од 16.10 до 20.40 часова, наводи се у саопштењу.

(Јутарњи лист)

БОНУС VIDEO:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".