Из Италије јављају о трагичној несрећи, када је медвед напао и убио тркача на шумској стази на североистоку земље.

Речено је да је то први случај ове врсте, иако је напад медведа на човека пријављен већ у марту. Власти планирају да пронађу и убију животињу.

Андреа Папи (26) отишао је на џогирање у планинском подручју у близини свог села Калдес у региону Трентина у среду. Када се дуго није враћао кући, његова породица је подигла узбуну и спасилачка екипа је током ноћи пронашла његово тело.

Он је задобио дубоке ране на врату, рукама и грудима, а обдукција обављена у петак показала је да га је напао медвед, преноси Гардијан.

Напад на човека у истом региону већ је пријављен у марту, што је изазвало широку дебату о опасностима које представљају животиње које су тамо пресељене између 1996. и 2004. Медведи из Словеније су такође пресељени у регију Трентино.

Већ 2014. године женка мрког медведа (по имену Даниза) повредила је човека који је на истом месту брао печурке. Медвед, доведен из Словеније 2000. године, угинуо је када јој је дат анестетик приликом покушаја да га ухвати.

Фото: Јутјуб принтскрин/Beastly

 

Локалне власти одлучиле су да уђу у траг и убију животињу када буде идентификована, рекао је новинарима у петак увече председник региона Трентино Маурицио Фугати. Са одлуком се слаже и еколошка група ВВФ.

Анамарија Прокачи, бивша заменица државног еколога која сада ради са групом за заштиту животиња ЕНПА, међутим, осудила је недостатак безбедносних мера које су предузели локални званичници. Тврдила је да медведи обично избегавају људе. Локалне власти треба да обезбеде да људи не прилазе областима у којима медведи узгајају младунчад, додала је она.

БОНУС ВИДЕО:

ТРАМП НАПУСТИО СУДНИЦУ: Тренутак кад некадашњи председник САД одлази уз велике мере обезбеђења

(24ур)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".