ДАНАС је након краће расправе у породичној кући у Нишу, В.В, (47) секиром усмртио педесетдвогодишњег брата, а према речима комшија он је имао психичке проблеме.

Бобана сам јуче срела. Као да је знао да ће нешто да се догоди, два сата ми се жалио због брата који је недавно изашао из паихијатријске болнице. Није могао да савлада његову склоност ка алкохолу, а пио је лекове за шизофренију и зато је био агресиван. Насрнуо је секиром на њега и онда је позвао тетку и рекао: "Не долазите кући, свуда је крв, убио сам Бобана".

Овако је комшиница Марина Станимировић посведочила о стравичном у убиству у нишком насељу Трошарину које се догодило данас око 11 сати. 

- Јуче ме сачекао са посла да ми се исповеда и онда ми рекао да пије, а не сме да пије јер је шизофреничар, и да му је тешко и да га је извуко из Топаонице на свој захтев. Да би му спасао живот, да би му било боље, јер је лечени болесник и нон стоп тражи алкохол. Ја сам му давала храну, пошто му је мајка умрла и отац било ми је жао… Остали су без родитеља, примали су пензију од оца. Јуче ме сачекао и рекао да пије алкохол и да узима те лекове јаке са психотивним супстаницама… Шта се ту десило, ја сам дошла са посла, и комшије кажу Бобана више нема, уби га секиром брат. Туга кућа је затворена…то су деца била за пример али ипак је овде заказала држава, социјални радници су знали да је он психички болесник, да је потписао на захтев свог брата да изађе из Топаонице, а он је лечени наркоман користио је наркотике , сад се смирио кад је оболео већ. Има изгледа сиду кажу. Систем је заказао, нису смели да буду заједно никако, овај је био стабилнији зато што је старији, а овај дође на капију каже Марина дај ми паре за алкохол, кажем, нећу ти дати паре за алкохол никада, даћу ти да једеш, парче хлеба увек ћу да ти пружим а то никако…ти пијеш лекове , шта да ти се деси нешто. У драгастор је горе ишао да пије, узимао је на вересију , нисам очекивала да ће то да се деси тако - рекла је она. 

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".