Живадин Митровић рођен је 12. фебруара 1947. године у Малој Сугубини код Трстеника, азавршио је историју уметности на Филозофском факултету, а и његов новинарски рад темељио се на извештавању о уметничком стваралаштву. Оставио је значајан допринос новинарству о култури, а био је и директор Културног центра Србије у Паризу.

Каријеру је започео писањем у студентским листовима, а професионално се почео бавити новинарством у Студију Б. Као лутаући репортер, извештавао је првенствено са културних, али и са друштвено-политичких и других манифестација. Његова запажања и анализе о култури остала су забележена и у штампи - сарађивао је са листовима "Данас", "Политика" и Књижевним новинама, а бројне ликовне критике је писао и објављивао у часопису "Уметност".

Годинама се сусретао са најзначајнијим европским уметницима, а приче о њиховом стваралаштву и животу објединио је у књизи "Париски разговори". Члан је Удружења новинара Србије (УНС) од 1978. године. Време и место сахране и комеморације биће накнадно објављени.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".