По школском календару за територију АП Војводине, али и оном који се односи на остатак Србије, ђаци у Војводини ће дан раније да полазе на одмор, те ће са њега дан раније и да се врате.

Ђаци основних и средњих школа ће десетак дана да буду на одмору.

Наиме, на званичним сајтовима Министарства просвете Србије и Покрајинског секретаријата за образовање АП Војводине, доступни су календари за школску 2022/2023. годину, а на њима се може видети да ће на пролећни распуст заједно да иду ђаци основних и средњих школа.

Распоред за основне школе:

Фото: Принтскрин

 

Једна ствар се разликује, а то су датуми поласка на распуст на северу и у осталим деловима Србије.

По томе се види да, када је реч о Војводини, основци и средњошколци ће да пођу на пролећни распуст с почетком у петак 7. априла, па до понедељка 17. априла, а у школу полазе 18. априла, у уторак. Када се на то дода два викенда, тачније четири дана приде, ђаци ће имати укупно 11 дана одмора.

Распоред за средње школе:

Фото: Принтскрин

 

Када је реч о основцима и средњошколцима у остатку Србије, они на распуст полазе у понедељак, 10. априла, а враћају се у школе 19. априла.

Имајући у виду да викенд претходи почетку распуста, то значи да су ђаци "слободни" већ од суботе, 8. априла.

С обзиром да је 7. априла Велики петак по Грегоријанском календару, ученици на територији Војводине већ тог дана не иду у школе.

Све ђаке, наиме, крајем априла такође очекује још један кратак предаах. Како су 1. и 2. мај нерадни дани, а пре њих су дани викенда, 29. и 30. април, ова четири дана ће за многе бити савршена прилика за још један мини одмор.

БОНУС ВИДЕО:

ПРОФЕСОРКА ИЗ ТРСТЕНИКА ПОНОВО ПРЕД ЂАЦИМА: "Полако савладавам страх и од саме просторије"

(Курир)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".