Оно што се, међутим, са сигурношћу може тврдити јесте да има неподељену пажњу малишана који уживају у сваком предавању и оно што је најважније, са њега одлазе пуни знања.

Дукеова је први такав свој час започела раскопчавањем и скидањем мантила након што је ушетала у учионицу, а услед чега су поједини ученици вриснули од узбуђења, а затим праснули у смех, док су други викнули од одушевљења.

Наиме, она се пред њима појавила у костиму с осликаним комплетним људским органима, мишићима, ткивима, костима и зглобовима, тако да су ђаци могли да имају увид у то како у ствари у унутрашњости тела изгледају плућна крила, срце, црева и све остало. Одлука да ђацима представи људско тело на потпуно несвакидашњи начин, наишла је и на громогласан аплауз ученика, а осим тога је професорка Дуке преко ноћи од потпуне анонимности прешла пут ка светски познатој личност и то након што је њен супруг решио да женин подвик подели на друштвеним мрежама. 

Иначе, четрдесетседмогодишња учитељица нижих разреда на тај потез се одлучила сасвим случајно видевши на интернету оглас. Тада је одлучила да купи боди осликан органима, а касније и хеланке, понудивши тако ђацима нешто сасвим ново.

- Било ми је занимљиво јер се органи виде и отпозади. То је нешто што  фотографије у књигама не омогућавају - нагласила је Дукеова.

Међутим, тај метод предавања није коришћен први пут. Раније га је већ 2015. године применила холандска учителица Деби Херкенс.

Циљ је био да приближити лекције ђацима кроз практичан приступ, што се показало веома успешмним. Вероникин супуг је посебно заслужан за то јер је фотографијама тренутак предавања овековечио заувек. Још онда када су се фотографије први пут појавиле Вероника је добијала претежно позитивне коментаре, међутим, њен супруг је за шпанске медије открио да је било и оних сексуалне природе који су је "оптуживали" да има егзибиционистичке претензије.

Учитељица је још тада рекла како се од ње и њених колега тражи интерактивнија и динамичнија настава па је због тога и прибегла таквој врсти иновација. 

- Много је теже привући пажњу деце која су навикла на слике, звукове и брз темпо - истакла је учитељица и додала да је технологија учинила своје код млађе генерације.

Бивша хостеса, филолошкиња англистике и професор од 2005. она сматра да је тај захтев за иновацијама један од здравијих изазова приликом ког креативност долази до изражаја, али са којима се она и колеге добро носе.

Будући да предаје у нижим разредима Дукеова твди како је деци тешко да разумеју глаголе и именице, али да када добију аналогно нешто одмах су узбуђени. Због тога је увела кореографију, па и речи објашњава кроз картоне и слике. 

Професорка је побрала симпатије на друштвеним мрежама уз тврдњу многих да свој посао ради добро, страствено и креативно и да је потребно више таквих професора који ће на приступачнији начин доћи до деце и помоћи им у савладавању материје. 

БОНУС ВИДЕО:

НИЈЕ ЗА СВАКОГ: Погледајте како изгледа масажа са змијама на Филипинима

(Срећна.Република)

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".