Споразум, који је закључен 2. марта, потврдио је пресудом судија Посебног одељења за организовани криминал Вишег суда у Београду.

Према том споразуму са Тужилаштвом Врачевић је признао кривична дела удруживање ради вршења и продужено кривично дело злоупотреба службеног положаја, речено је из Тужилаштва за организовани криминал.

Поред казне кућног затвора Врачевићу је изречена и мера безбедности забрана вршења позива делатности и дужности од пет година. Поред Врачевића оптужен је и Александар Пурковић, а на првом одржаном суђењу поступајући судија је рекао да ће тражити спајање тог предмета са главним Беливуковим предметом.

Међутим како је потврђено из Вишег суду у Београду, Кривично ванпретресно веће Вишег суда у Београду-Посебно одељење за организовани криминал је донело решење којим је одбијен као неоснован предлог председника већа за спајање предмета.

Врачевић и Пурковић су ухапшени 15. новембра прошле године по налогу Тужилаштва за организовани криминал уз сарадњу са Службом МУП-а за унутрашњу контролу. Терете се да су од јуна до октобра 2020. године у више наврата неовлашћено припадницима организоване криминалне групе, чији су организатори Беливук и Марко Миљковић, одавали поверљиве податке из електронског система МУП-а.

Припадници групе Беливука и Миљковића се потврђеном оптужницом терете за седам убистава, трговину дрогом, незаконито ношење и држање оружја, отмице и силовање.

БОНУС ВИДЕО:

НОВОСТИ НА МЕСТУ ГДЕ СУ НАЂЕНА ДВА ЛЕША: Тела мушкарца и жене у фази распадања у стану у Зрењанину

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".