Поступак за уклањање свежих мрља од дезодоранса:

Мали пешкир умочите у хладну воду па га исцедите. Ставите на њега неколико капи детерџента, али немојте претеривати да вам касније не би остале мрље од детерџента. Лагано протрљајте мрљу како би се створила пена. Нежно трљајте док мрља од дезодоранса не нестане. Потом пешкир исперите и њиме пребришите одећу како бисте уклонили остатке детерџента.

Ако желите одмах да обучете тај комад, суздржите се од сушења мокрог дела феном за косу. Никада се део одеће замрљан дезодорансом не третира врућим ваздухом или пеглом. Комбинација остатака хемикалија и топлоте могла би да уништи тканину.

Фото: Профимедиа

 

Уклањање старих мрља

Антиперспиранти знају да се наталоже на одећи, посебно ако се редовним прањем не уклоне све честице залепљене за тканину. И ту помаже детерџент за прање посуђа, али поступак је нешто другачији.

Детерџент се наноси директно на суву мрљу и нежно се, пре прања, протрља старом четкицом за зубе. Могуће је да ћете морати овај поступак да поновите неколико пута пре него што тврдокорна мрља нестане.

Фото: Профимедиа

 

Најчешће грешке код наношења дезодоранса

Наношење дезодоранса одмах након туширања је грешка коју ради веома велики број људи, јер нам је свима некако логично да након туширања ставимо дезодоранс, али заправо логике у томе нема. Наиме, влажна кожа тешко апсорбује било шта, а посебно дезодоранс, па већи део њега заправо заврши на одећи.

Стручњаци препоручују стављање дезодоранса у вечерњим сатима, а не ујутру, одмах након буђења, јер тако има дуготрајнији учинак.

Такође, требало би причекати да се дезодоранс, након наношења, осуши на кожи, и тек тада треба почети са облачењем. 

БОНУС ВИДЕО: