Гај се из Бејрута, где је рођен, преселио у Канаду, одакле је почео да гради инфлуенсерску каријеру. На Јутјубу га прати 283.000 људи, док на ТикТоку има преко милион пратилаца.

Видео у коме на паркингу ресторана испробава српску храну описао је: "Српска храна има такав вајб. Такође, близу смо да пређемо један милион (пратиаца)".

Током снимања видеа, Гај је "мало" промашио положај Србије у Европи, те је навео како мисли да се ради о "Малој држави у близини Русије". Инфлуенсер који се прославио тестирањем хране из свих земаља света, након увода, приступио је ђаконијама са наше трпезе. За почетак, отварање је започео ћевапчићима.

@ghobs Replying to @Ilovefoodman ♬ Mrtvo More - Ceca

"Одличног је укуса. 8/10", рекао је, а затим пробао, како је сам назвао, "погачу с мајонезом". "Занемарите, ово је нека врста јогурта и укусно је. 7/10", рекао је.

На ред је дошла онда и "краљица" трпезе - сарма. Међутим, сам начин на који је одлучио да једе - штапићима - многе је оставио у шоку. Том приликом, омиљено јело Срба, добило је оцену 7,8/10.

Ајвару, који је назвао мало јачим кечапом, односно, укуснијим, дао је оцену 8,6 од 10, али урнебес му је допао, те је добио оцену 9-.

Многима се нису свиделе његове изјаве

Видео за сада има 730.000 прегледа и велики број коментара, понајвише захваљујући (не)познавању географије, а било је и оних који су за пробану храну писали како није српска.

"Близу Русије... Ни близу", "Је ли он то кајмак назвао мајонезом", "Русија?", "Сарма са штапићима...", "Не једе се сарма тако", "То је храна из Босне и Херцеговине", само су неки од коментара. Многу су у шали поручили да је "светогрђе" на такав начин јести сарму.

(Курир.рс/ Блиц)

БОНУС ВИДЕО: