Нетанијаху је тај позив упутио преко Твитера.

Поједини посланици Нетанијахуове владајуће коалиције позвали су присталице да изађу на контрапротесте, као одговор на демонстрације које већ месецима одржавају противници владине реформе правосуђа, пренео је Ројтерс.

Луке у израелским градовима Хаифи и Ашдоду данас су саопштиле да су обуставиле рад због штрајка радника који протестују због спорне реформе правосуђа.

 

 

Како преноси британска агенција, водећи израелски синдикат Хистадрут најавио је генерални штрајк који ће наводно потрајати све док премијер Нетанијаху не повуче реформу.

"Џерузалем пост" преноси да су грађани јутрос поново демонстрирали испред Кнесета и седишта министра економије.

У међувремену, суспендовани су и летови са аеродрома у Тел Авиву, а највећи израелски синдикат покренуо је штрајк широм земље у бројним секторима, прикључивши се протестима против плана владе о реформи правосуђа.

Председник Израела Исак Херцог позвао је јутрос владајућу коалицију да сместа одустане од закона о судској реформи, након великих протеста.

"Тајмс оф Израел" је најавио да ће се данас састати војни лидери да би разговарали о развоју догађаја, након што је НетанИјаху сменио министра одбране.

Више десетина хиљада Израелаца изашло је у недељу на улице градова широм земље у знак протеста због одлуке израелског премијера да смени министра одбране Јоава Галанта који је позвао владу да заустави доношење спорног плана о реформи правосуђа.

БОНУС ВИДЕО:

"НОВОСТИ" НА УЛИЦАМА ПАРИЗА: Поново масовне демонстрације - француска престоница у хаосу

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".