Мане К. који успео да се у суботу увече спаси из леденог Дунава када се чамац на којем је био са још тројицом пријатеља преврнуо још увек није свестан шта се догодило. Како сазнаје "Блиц", он је изјавио да је успео да доплива до обале, прође кроз шибље, шуму и пронађе помоћ јер су му у глави само били његови најближи.

Трећи дан колико траје потрага за несталим младићима Милошем Марковићем (37), Ненадом Тривковићем (38) и Миланом Николићем нико не може да поверује како је Мане успео да се спаси, јер како наводе људи који су на реци цео живот, од линије реке где им се чамац преврнуо па до насипа има праволинијски 300 метара. Између насипа и реке, одмах иде мочвара, шибље, дрвеће, а тек онда насип.

- Чудо је како је преживео - каже извор "Блица" упознат са случајем.

Како додаје, Мане још увек није свестан шта га је снашло и како се спасио.

- Помисао на најближе га је вукла да се спаси. Он нема идеју како је успео то да прође, изађе блатњав, није му јасно, само га је водила жеља да преживи - каже извор "Блица".

Према информацијама које поседујемо, полиција је данас ангажовала и дронове који претражују реку, пробаље на потезу од Панчевачког моста до Беле стене.

- Сумња се да је чамац на којем су били младићи били потонуо - наводи извор "Блица".

Четворица другова су те суботе око 21 час сели у чамац и кренули ка Новом Београду. Како је ветар био јак, а таласи велики убрзо су, на свега километа од Панчевачког моста, преврнули "Три принцезе". Тада је Мане последњи пут чуо и видео своју тројицу пријатеља.

Подсетимо, Мане К. (37) једини је успео да исплива на обалу након што се у суботу на Дунаву преврнуо чамац услед јаке кошаве и таласа.

Он је према речима очевидаца, био изгребан и блатњав када се докопао оближњег шибља и затражио помоћ.

- Испливао је и изашао и реке у висини Крњаче на левој обали Дунава. Тумарао је кроз шибље преко насипа, видео светлост кућа, дошао до првих кућа, изгребан, блатњав и пријавио несрећу - каже очевидац.

Испливали Мане К. качио је и раније слике са реке и пецаљке па се претпоставља и да је био пецарош, те и да је можда тиме био искуснији на води.

БОНУС ВИДЕО

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".