Последња у низу леди крв жилама. Нестанак Ненада Тривковића (38), Милоша Марковића (37) и Милана Николића (36) у суботу вече на Ади Хуји, подигао је Београд на ноге и сви који су у могућности укључили су се у потагу за несталим младићима. Са њима тројицом кобне вечери, на чамцу је био и њихов пријатељ Мане К. који се једини спасао и испливао на обалу када им се пловило потопило. Он је дао изјаву полицији и пружио информације које зна, како би помогао да се тројица несталих што пре нађу.

Фото: Н. Скендерија, друштвене мреже

 

Погибија четворо младих

Једна од највећих трагедија свакако је она из 2015. године, када су троје младих, Немања Антић, Анастасија Стајић и Милош Јанковић, погинули, док су три особе повређене.

Тог кобног 22. новембра Београд је утихнуо. Мало ко тог дана није заплакао када је чуо за стравичну саобраћајну несрећу.

Несрећа се догодила у 3.43 минута на Ади Хуји код једног ресторана. Гости из ресторана, конобари и други запослени одмах су појурили у помоћ. Формирали су ланац и из реке извукли три младе особе: возача Душана Јовановића који је тада имао 19 година, и тек пунолетне Милицу Јокић и Луку Вишњића, иначе сина новинарке Оље Бећковић. Сво троје задобили су хипотермију и лакше телесне повреде.

Фото: А. Станковић

 

 

До још троје младих, заробљених у БМW, нису успели да дођу... Потонули су са скупоценим аутомобилом у реку...

Беживотна тела Немање Антића (18) и Анастасије Стајић (16) из реке извукли су рониоци. Милошево тело било је заробљено у гепеку аутомобила, јер када су кренули из провода, за њега другде у колима није било места.

Како се касније сазнало, до несреће је дошло када је возач, враћајући се са журке на Дорћолу, слетео право у реку.

- Попио сам 20 ракија од малине у том кафићу. Не знам шта се догодило, не знам где се налазим - рекао је он тада полицији. Трагова кочења није било. Возач је пуном брзином слетео у Дунав. Аутомобил БМW, вредан више од десет хиљада евра, водио се управо на Јовановића иако тада није имао положен возачки испит, ни дозволу. И код осталих преживелих путника из аутомобила пронађен је алкохол у крви, али су имали мање од возача.

Породице и пријатељи преминулих остали остали су у шоку. Сузе, бол, јауци одзванјали су њиховим домовима... а и многим другим у престоници.Ова трагедија потресла је све.

Случај Матеја Периша

Тело младића, за које је ДНК анализом утврђено да је нестали Матеј Периш, пронашли су морнари нађено је 18. маја прошле године код Аде Хује.

Фото: П. Милошевић/МУП/принтскрин Твитер/@Silvana71376830

 

Тело је нађено у фази распадања, а нашли су га морнари јутрос око 9.30 сати.

Матеј Периш је ноћ уочи Нове године трчећи изашао у 01.43 сата из клуба “Готик” у Бетон хали у Београду, па је преко Карађорђеве и Травничке улице стигао до Саве променаде где се према видеозапису ресторана види како се приближио реци Сави у 01.51 сати.

Читав случај дубоко је потресао јавност која је месецима неуморно трагала за Сплићанином.

Мушкарац и девојка слетели у Дунав

Мушкарац стар око 50 година и дупло млађа девојка слетели су 9. јануара 2018. године у Дунав, недалеко од места где је троје младих из "БМW" четири године раније страдало, а двоје било убијено.

Фото: А. Станковић, П. Милошевић

 

Брзом реакцијом човека са оближњег брода који их је извукао на обалу, они су преживели, а девојка је касније превентивно превезена у Ургентни центар.

(Курир)

БОНУС ВИДЕО:

За још вести запратите нас на нашој званичној Фејсбук страници - будимо "на ти".

Нова димензија новости, ваш "Нпортал.рс".