По налогу Тужилаштва за организовани криминал након вишемесечног предистражног поступка данас су припадници БИА и Министарства унутрашњих послова, Дирекције полиције - Службе за борбу против организованог криминала лишили слободе судију Прекршајног суда у Лозници (Одељење Љубовија) З. М. и још пет осумњичених: службеницу тог суда С. С., као и Б. С., З.М. (супругу судије З. М.), Д. Н. и Ж. П., због постојања основа сумње да су извршили кривична дела примање мита, давања мита, као и злоупотребе службеног положаја и фалсификовања исправа.

Тужилаштво за организовани криминал је донело наредбу о спровођењу истраге против свих шест осумњичених.

Високи савет судства је јуче поподне одржао седницу на којој је судији З. М. скинут имунитет., након чега је заједно са осталим осумњиченим лицима лишен слободе.

Наиме, осумњичени судија З. М. се терети да је у периоду од 24. марта 2022. до 9. децембра 2022. године у два наврата примио мито од осумњичених Б. С. и Д. Н., док се З. М. терети да је свом супругу З. М. помогла у примању мита.

Осумњичени З. М. се такође терети да је фалсификовао исправу односно записник о саслушању осумњиченог лица (које није ни било присутно) у прекршајном поступку заједно са својом дактилографкињом С. С. на шта га је подстакао осумњичени Ж. П. чиме је осумњичени судија З. М. злоупотребио службени положај.

Претреси су у току.

Свим лицима лишеним слободе одређено је полицијско задржавање и она ће уз кривичну пријаву бити спроведена Тужилаштву за организовани криминал.

БОНУС ВИДЕО: