Сања М.(47) убијена је у недељу ујутру насред улице у Пироту. Њен крвник био је њен бивши партнер Мирослав М. (55).

Мирослав је упуцао Сању насред улице, док је бирала воће у локалној пиљари. Он је око 9.45 часова ушао у ПУ Пирот и пријавио да је у центру града, на Тргу Ослободиоца, испалио метак из пиштоља у главу бивше емотивне партнерке.

Сања је задобила повреде главе, након чега је преминула.

- Бирала је воће, чујем одједном страшан пуцањ, мислио сам да сам ја мртав.. Излази продавачица и каже: "Лежи у крви једна жена", у главу је упуцана... Нисам ни био свестан шта се десило, изашао сам и онда је дошла Хитна помоћ и полиција - описао је један од очевидаца злочина за медије.

Она је у више наврата покушавала да се спасе агоније и пријављивала насилника.

Сања је добијала претње, седам пута је ломио излог продавнице у којој је радила. Након толико пријава, Мирослав је пролазио чак и без притвора. Добио је меру забране приласка, коју је свакодневно кршио што је и резултирало убиством.

Сања трпела две године

Сањина агонија трајала је од 2021. године, тада је и први пут пријавила бившег партнера.

Полиција из Пирота, штавише, ухватила је човека који је ломио излог у Сањином локалу, те је на саслушању признао да га је послао Мирослав. Мушкарац који је радио прљаве ствари по налогу убице, након признања пуштен је на слободу, а Мирославу није одређена никаква казна за то дело.

Исти случај догодио се нешто касније, када је Сањин убица ангажовао жену, међутим, полиција је убрзо привела а она је признала да је оставила апарат за прислушкивање по налогу Мирослава.

Бивши партнер несрећне жене осуђен је прошле године за њено прогањање и кажњен новчаном казном од 100.000 динара за кривично дело за које је запрећена казна затвора до 3 године. Након тога је тужилаштво тражило притвор, који је судија Основног суда у Пироту одбио. Мирослав је потом наставио са ухођењем Сање што је и кулиминирало бруталним убиством.

Како нам је речено из Основног суда у Пироту, Мирославу је притвор одбијен, а образложење је то што је на мери забрана приласка. Он је склопио Споразум о признању кривице и кажњен је новчано, преносе медији.

(Блиц)

БОНУС ВИДЕО: