Међутим, према стручњацима многи праве велику грешку.

– Лук упија више влаге у хладњаку, па се брже квари. Скроб се такође брже претвара у шећер у хладном и влажном окружењу – каже Кристен Фармер Хол, куварица и сувласница посластичарнице из Бирмингема.

Ако лук оставите у фрижидеру, на ниској температури скроб ће се претворити у шећер. То логично доводи до промене у структури лука, па он постаје гњецав.

Фото: Профимедиа

 

Где онда треба да чувамо лук?

Иделано је хладно, мрачно и суво место, најбоље у мрежици или папирној кеси како би до њега допирао ваздух.

Тако складиштен лук може да стоји 30 дана.

Фото: Профимедиа

 

Ако га држите у шпајзу у кухињи, где је собна температура, лук је употребљив седам дана.

Постоји још једна грешка када је чување црног лука у питању. Многи остатак чувају у фрижидеру, до следећег кувања, а тако на њему могу да се скупе опасне бактерије, преноси "Објектив".

БОНУС ВИДЕО: